Den beste typen maling for møbler

Den beste typen maling for møbler

Gi møblene nytt liv og et nytt utseende med et friskt lag med maling. Enten du ønsker å male en stol, bord, nattbordet, eller spesialitet stykke, er dette en stor DIY prosjekt som kan gi møblene et unikt utseende med bare noen få timers arbeid og noen grunnleggende forsyninger.

Du har mange muligheter når du maler møblene dine. Den type maling er den største hensynet du må gjøre, siden det er olje, latex og akrylmaling alternativer for møbler, sammen med spesialitet maling som kritt maling og melk maling. Hver av disse maling for møbler bærer unike fordeler, og noen er bedre egnet for en type prosjekt kontra en annen.

Den beste typen maling for møbler

Ved slutten av denne artikkelen, vil du ha en bedre forståelse av hvilken type maling er best for møbler prosjekter du har i tankene. Så les videre for å lære om å velge en maling over en annen, og hva fordeler og ulemper er at du må vurdere.

Latex maling

Latex maling for møbler er et populært alternativ siden det er lett tilgjengelig og tilgjengelig i nesten alle farger under regnbuen. Du kan plukke opp en halv liter eller gallon av latex maling på din lokale jernvarehandel og velge mellom en rekke forskjellige merker og utførelser. Det er også lav eller ingen-VOC (flyktige organisk sammensatte) formler, som er sterkt anbefalt for innendørs maleri prosjekter. Det tørker fort, men tar lang tid å kurere og beholder en relativt "myk" finish-som ikke er ideell for møbler som vil bli mye brukt.

En av de store fordelene med latex maling for møbler er det store utvalget av tilgjengelige farger. Velg fra farge chips på hånden, eller har malingen telleren bland opp en tilpasset nyanse som vil passe perfekt til møbler stykke og dekor. Dette nivået av valg gjør det enkelt å finne maling skyggen som passer din visjon-og ditt rom. Latex maling er også tilgjengelig i flere utførelser. Du kan velge mellom flate (matte), sateng, halv glans eller blanke overflater for prosjektet.

Flat: uten harpiks i formelen, denne typen latex maling vil ikke reflektere mye lys og vil ha en Matt-nesten fløyelsaktig-utseende. Men det vil ikke være en svært holdbar finish som kan stå opp til mye bumping, rørende og vasking-så lagre denne finish for et prosjekt som ikke kommer til å være under tung bruk daglig. For en mer holdbar Matt maling, kan du også vurdere å bruke kritt maling.

Satin: en maling med en satin finish reflekterer en minimal mengde lys (eggeskall er en tett relatert finish). Hvis du liker utseendet på Matt maling, men trenger en maling for møbler som er mer holdbare, så sateng maling kan være det beste valget for deg. Hvis du velger en vaskbar formel, vil du finne det lettere å holde rent.

Semi-glans: Dette kan være den beste malings finishen for møbler, siden en semi-glans maling reflekterer lyset godt og står opp til vasking og kravene til økt bruk. Jo større konsentrasjon av harpiks i en semi-gloss formel gjør denne malingen mer holdbar for møbler du faktisk har tenkt å sette i arbeid. Mange mennesker liker skinnende finish, også.

Høyglanset: en blank lakk vil gi brikkene dine mest dramatikk og holdbarhet-men krever mest prep. Høyglanset maling reflekterer mye lys og deres økte konsentrasjonen av harpiks gjør dem i stand til å tåle mye bruk og rengjøring. Men pass på-en overflate med så mye glans vil forsterke ujevnheter. Så hvis du velger denne type maling for møbler, må du sørge for at det er klar og ferdig og eventuelle feil har blitt utbedret.

Vit at latex maling er utsatt for chipping eller skrape under tung bruk. I stedet for soaking i porøse overflater som olje-basert maling, latex maling obligasjoner til overflaten lag av møbler. Som et resultat, kan dette laget av maling bli skadet relativt lett. For bedre resultater, prep overflaten med sliping og en primer-og vet at du kan ha touch-ups å gjøre i fremtiden.
LihatTutupKomentar