Hva er Chalk Paint?

Hva er Chalk Paint?

Bla gjennom DIY delen på Pinterest, vil du uunngåelig kommer over mange tutorials som bruker "kritt maling" for å skape en vakker, distressed finish på møbler. Mens dette spesialitet maling har vært populært i noen år, er det noen misforståelser om hva det er og hva det brukes til. Her er alt du trenger å vite om kritt-stil maling.

Hva er Chalk Paint?

Maling i Chalk-stil har blitt utrolig populær, delvis takket være Pinterest, men du lurer kanskje på hva som skiller den fra tradisjonell maling. På et øyeblikk, er kritt-Style maling gjenkjennelig med sin myke, ultra-matte finish. Det ligner en overflate dekket av kritt, derav navnet! Malingen i seg selv er latex-basert, noe som betyr at du kan rydde opp med vann i stedet for mineral ånder, og det har en tendens til å være tykkere og lettere å arbeide med enn standard maling.

Det er også viktig å merke seg hva kalk maling er ikke. Til tross for sin lignende navn, er kritt maling ikke det samme som tavla maling. Tavle maling er en annen populær spesialitet produkt som gjør enhver overflate til en tavle, der du kan skrive med kritt så lett å slette den. Chalk maling, derimot, er mer beslektet med standard vegg maling, bare med en annen finish. Bunnlinjen? Ikke prøv å tegne på kritt maling, da det kan ødelegge overflaten.

Historien om Chalk Paint

Begrepet "Chalk Paint" er faktisk varemerket av selskapet som skapte den, Annie Sloan.

Den opprinnelige kalk maling ble oppfunnet i 1990. Annie Sloan, grunnleggeren av det selv navngitte selskapet, ønsket en maling som krevde mindre prep og var lettere å jobbe med, og da hun ikke kunne finne et produkt som passet hennes behov, skapte hun en! I løpet av de neste ti årene, formelen var slipt slik at malingen skulle holde seg til nesten alle overflater og krever lite eller ingen forberedelser.

En annen viktig egenskap ved den opprinnelige Chalk Paint, ifølge dens grunnlegger, er at den ikke inneholder noen svart pigment, slik at fargene kan blandes uten å bli kjedelig eller gjørmete. Dette lar deg lage en rekke unike nyanser, som alle vil ha den vakre kritt-lignende finish.

Takket være disse unike egenskaper, kritt maling raskt vunnet popularitet, bli den gå-til for alle å skape distressed møbler eller shabby chic dekor. I dag, andre selskaper i tillegg Annie Sloan selger lignende produkter, men de er merket som "kritt-lignende" eller "Chalky finish."

De beste bruksområder for Chalk Paint

Chalk Paint brukes ofte på møbler, som det gir brikker en forsiktig alderen utseende og er lett å nød. Det er et flott alternativ når du arbeider på en intrikat møbeldesign, som du ikke trenger å sand eller Prime overflaten du maler. Det er også veldig tilgivende, noe som gjør det til et godt alternativ for nybegynnere hulene i DIY verden.

Imidlertid er kritt maling på ingen måte begrenset til møbler. Det er faktisk utrolig allsidig siden det holder seg til nesten alle overflater, og den kan brukes på vegger, gulv, og til og med metall. Mange bruker kritt-stil maling på kjøkkenskapet, spesielt i shabby chic eller landlig stil dekor.

En annen populær måte å bruke kritt maling er å skape en to-farge nød. I hovedsak, du male en base farge, og deretter dekke det opp med en annen nyanse. Når den er tørr, kan du forsiktig sand ned områder av det øverste laget av maling, slik at den opprinnelige fargen viser gjennom. Det er en flott måte å skape en autentisk og morsom distressed utseende på møbler.

Hvor mye koster Chalk Paint cost?

Den opprinnelige Chalk Paint fra Annie Sloan vanligvis koster rundt $35 per Quart, som vanligvis vil være nok til å male en liten kommode. Men det er andre merker som selger lignende produkter, inkludert DecoArt ' s Americana decor linje med "Chalky finish" maling, som selger for rundt $8 per åtte-unse jar.

Hvis du føler deg virkelig eventyrlystne, kan du også lage din egen kritt maling blande vanlig latex maling med i Paris. Dette kan være en mer budsjettvennlig rute hvis du maler et stort område, men det er en større margin for feil.

Er Chalk Paint holdbar?

En av de vanligste bekymringene om kritt maling er om det er holdbart nok til å bruke på høy trafikk brikker.

Det korte svaret er ja, men bare hvis du tar deg tid til å forsegle den riktig. Med Annie Sloan maling, er det anbefalt at du bruker myk voks for å dekke maling, og du vil kanskje bruke to eller tre strøk på bordplater og andre områder som vil få mye bruk-bare sørg for å la voks til fullt kur i mellom strøk. Når du følger disse instruksjonene, din kritt maling vil sannsynligvis se vakkert i flere år, og du kan alltid re-voks overflaten hvis det begynner å se shabby.

Alternativt kan du bruke lakk eller polyuretan for å forsegle kritt maling, og mange rapporterer denne metoden fungerer godt for å forbedre holdbarheten. Dette kan imidlertid ta bort fra den matte finish.
LihatTutupKomentar