Hva er emalje Paint?

Hva er emalje Paint?

Emalje maling er ofte tenkt på som hardt, skinnende, og brukes i sparing mengder, mye som fingernegl polish. Modelers og amatører bruker også ofte emalje maling for å legge levende farger og holdbarhet til små håndverk. Denne typen maling viktigste formålet er for apparatet finish touch-ups, men det kan brukes til mer enn bare små elementer. Hvis du er i behov av en maling som danner et hardt skall og gir pålitelig beskyttelse, emalje bare kan være finish for deg.

Hva er emalje Paint?

Emalje maling er definert mer av sine kvaliteter enn av innholdet. I bredest forstand, emalje maling betyr enhver Løsemiddelbasert maling som tørker til en hard, glasslegemet (glass-lignende) skall. Løsemiddelbasert maling kalles også olje BAS ert maling, i motsetning til vannbasert maling.

Emalje maling springbrett av av sine root ord  "luktet " eller  "smelte, " siden sann emalje er et glass belegg som er smeltet eller ovn-bakt ved ekstremt høye temperaturer på metall eller keramikk. Merk imidlertid at emalje maling bærer ingen likheter med emaljen av smeltet glass, da det ikke er glass innhold i denne type maling. Selv tradisjonelle bakt emalje ferdig, lenge brukt for biler, har ingenting å gjøre med glass. Den bakervarer er ganske enkelt en rask rute til å eliminere løsemidler og VOC.

I virkeligheten, luft-tørr emalje maling er langt mykere enn sant emaljer dannet i en ovn. Paint produsenter har ytterligere utvidet definisjonen av noen ganger feste ordet emalje til vannbasert maling, og dermed miste en ingrediens som vanligvis binder sammen alle emalje maling: løsemidler.

Emalje Paint opprinnelse

I en tid da maling var mindre enn pålitelig og kalk maling var friable og kjent for å gni av, kaller et produkt  "emalje Paint " var en kraftig markedsføring flytte på midten av 1800-tallet.

Emalje var assosiert i forbrukernes sinn med glasslegemet skallet overflater av porselen og keramiske fliser, eller av porselen bad inventar, som alle var ugjennomtrengelig, sanitæranlegg, og veldig tøff. Oversette ideen om kokekar, fliser, vasker, og badekar emalje å male var en praktisk snarvei for å indikere at denne malingen var like vannavstøtende og tøff.

Rundt 1900 begynte Sherwin-Williams å annonsere sin versjon som et perfekt belegg for møbler og kurvs. Pulverlakkering har i stor grad erstattet bakt emalje belegg for industrielle applikasjoner. Men emalje Paint viktigste konkurransen kom da syntetisk latex maling ble innført etter andre verdenskrig. I dag har emalje maling fortsatt noen assosiasjoner med hard-skall elementer som store apparater som kjøleskap og vaskemaskiner, men disse er også nå pulverlakkert.

Hvordan emalje Paint brukes

Pensle på, roll on, eller spray emalje maling for hjemme prosjekter som enten krever ultra-holdbarhet eller en glassaktig, glanset utseende. Populære bruksområder for emalje maling inkluderer:

Oppussing a barbecue Grill

Rengjør de utvendige overflatene på Grill grillen grundig. Fjern Grill stativet. Coat grillen grillen to ganger med varmebestandig emalje maling, ved hjelp av spray maling i en kan.

Maleri dør casing

Dør casing får mye misbruk. Så det er fornuftig å bruke en svært holdbar maling som også er lett å rengjøre. Rengjør dør dekselet med Trisodium fosfat (TSP). Mask veggen området rundt casing ved å tape ark plast med maleren ' s tape eller bruke selv stikkende maskering film. Dekk gulvet med en dråpe klut. Påfør et minimum av to strøk med emalje maling med en høy kvalitet pensel til døren casing.

Revitaliserende din utemøbler

Selv hardføre harpiks utemøbler kan visne etter nok tid. Fargerik emalje maling i en spray kan bidrar til å bringe som møbler tilbake til livet. Bruk en trykk vaskemaskin satt til lavt trykk, eller bruk en vannslange, myk børste, og mildt vaskemiddel for å rengjøre møblene. La møblene helt tørre, så spray med to strøk med emalje maling.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter