Hvor lenge varer malingen?

Blandet maling er flott å ha rundt huset. Vegger, trim, tak, dører, skap og andre overflater kan ta juling over tid. Sporadiske malingstouch-ups holder hjemmet ditt friskt og glitrende. Men hvis restmalingen ble kjøpt for en stund siden, kan du lure på hvor lenge malingvarer og om du fortsatt kan bruke den. Er det noen overt tegn på at malingen har gått dårlig?

Hvor lenge varer malingen?

Estimater for holdbarhet for blandet maling

Når man evaluerer levetiden til maling, er lagringstilstanden den viktigste faktoren som kan endre holdbarheten fra måneder til år. Latex maling i uberørt original tilstand, fortsatt forseglet fra maling butikken og aldri brukt, kan vare opptil et tiår. En tidligere brukt boks av samme type maling, dårlig forseglet lukket og med uønskede urenheter, kan vare i bare noen få måneder. Væske på toppen og faste stoffer på bunnen betyr ikke nødvendigvis at malingen er dårlig. All maling vil skilles over tid. I stedet for å røre for hånd, ta malingen tilbake til butikken der du kjøpte den og få dem til å riste den opp på mikseren.

Latex eller akryl-latex maling

Produsentens estimater av maling holdbarhet er vanligvis på den konservative siden. PPG, produsenten av PPG Paints og Glidden Paints, anslår at en uåpnet boks med lateksmaling vil vare i to år. For noen av sine malinger anslår Sherwin-Williams at malingsholdbarheten blir ett år. Mindre spesifikk, Behr bemerker at interiøret latex maling holdbarhet er "år." Men konsensus blant maling og hjem forbedring eksperter er at latex maling som har blitt godt bevart har en holdbarhet på så mye som 10 år.

Oljebasert maling

Malingprodusenter speiler i utgangspunktet utløpsdatoestimater for oljebasert maling med lateksmaling. Men fordi oljebasert maling inneholder så mange løsemidler, har den en tendens til å vare lenger enn vannbasert lateksmaling. Så, oljebasert maling, hvis bevart godt, kan vare opptil 15 år og muligens enda mer.

Kritt Maling

Det offisielle estimatet av kritt maling levetid fra produsenten Annie Sloan er ett år, selv om selskapet bemerker at det kan  "potensielt vare i flere år." Chalk maling ikke film over som latex maling, men det vil utvikle en samlet tykkere konsistens. Gammel krittmaling som har tykkere kan gjenopplives ved å tilsette vann.

Melk Maling

Blandet melkemaling varer bare en dag eller to på grunn av inkludering av melkeproteiner. Hvis den er nedkjølt, kan melkemalingvare opptil en uke. Noen melkemalinger har tilsetningsstoffer som bevarer dem lenger. Melkemaling med base og pigmenter fortsatt i tørr, pulverisert form vil vare på ubestemt tid, så lenge den holdes tørr og kjølig.

Tegn på at maling har gått dårlig

Etter at lokket er åpnet, kan noe maling ha en skarp lukt: harsk, foul eller sur. Annen maling kan lukte som mugg eller mugg. Hvis den stinkende malingen påføres, kan lukten minske, men ikke forsvinne. Bakteriell vekst er driveren bak denne lukten.

Maling har blitt gjentatte ganger frosset og tint

Mens du bør prøve å hindre at blandet maling fryser, sier en produsent, Glidden, at frossen maling kan bli tint og brukt, så lenge den ikke er klumpete og ikke viser en stygg lukt. Maling eksperter, skjønt, tendens til å være enige om at gjentatte fryse-tine sykluser vil til slutt bryte ned maling.

Altfor klumpete maling

Det er naturlig for latex maling å utvikle en film på toppen etter en tid. Men hvis malingen har størknet forbi poenget med en tynn film, er det på tide å kaste malingen. Størknet maling biter kan ikke oppløses ved å tilsette vann.

Gelé-lignende maling

En indikasjon på at maling er forbi sin prime er når det er helt eller delvis gelé-lignende: verken fast eller flytende, men en mellom goopy stoff som nekter å blande jevnt.

Hvordan bevare maling for en lang holdbarhet

  • Oppbevar malingen på et kjølig, tørt sted.
  • La aldri malingen fryse.
  • Unngå alle temperaturtopper, enten høye eller lave.
  • Fjern alle urenheter, spesielt organisk materiale som blader eller gress.
  • Plasser maling i en plastbeholder siden rust fra metallbokser kan forurense malingen.
  • Før du lukker lokket, legg plast kjøkken wrap over den åpne beholderen, deretter fast trykk ned lokket, helst med en gummi klubbe for å unngå å bulke boksen.
LihatTutupKomentar