Hvordan male en lampeskjerm

Male lampeskjermer er en morsom og rimelig måte å oppdatere innredningen på, og det er utallige lampeskjermideer der ute som vil inspirere deg. Denne teknikken er perfekt for å skape et lunefullt utseende for et barns rom eller et statement stykke for en stue.

Vi viser deg hvordan du maler en lampeskjerm i noen enkle trinn. Håndverkere bruker stoffmaling, spraymaling og andre utførelser for å endre utseendet på gamle lampeskjermer. Vi valgte å bruke akvareller fordi disse malingene skaper et enestående utseende som er eklektisk og kunstinspirert.

Hvordan male en lampeskjerm

Instruksjoner

Samle forsyninger

Omtrent alle akvareller vil gjøre, så ikke føl at du må investere i et veldig dyrt sett med maling for dette prosjektet. Plukk ut 3 til 6 farger som fungerer bra med din eksisterende innredning. Her er alt du trenger på hånden:


  • Akvareller
  • Pensel
  • Papirhåndklær
  • Palett
  • Vann
  • akvarell en lampeskjerm
  • Velg en lampeskjerm til paint


Vi valgte en helt hvit nyanse som hadde en tovet design. Denne innebygde designen ga oss et øyeblikkelig mønster å følge i stedet for å måtte lage vår egen.

Hvis du ikke finner en nyanse med en tovet design, kan du følge denne teknikken på en hvilken som helst stoffskygge for å skape en ombre skygge uten mønstre.

maleri lampeskjermer

Starter med en ren lampeskjerm er viktig fordi støv eller rusk vil bli sittende fast i malingen. Pass på at du støvsuger stoffet før neste trinn. Hvis et vakuum ikke vil fungere på grunn av den skjøre naturen til lampeskjermen, prøv en lorulle.

hvordan å male en lampeskjerm


Plukk ut din første nyanse. Hvis du går for en ombre effekt, er det best å starte med den letteste skyggen først og bygge opp lag derfra.

Legg til en dab av maling til en palett og sakte begynne å legge til vann til du får fargen og konsistensen du ønsker. Bruk en liten pensel til å male fargen på den tovet designen. Ikke bekymre deg om malingen går utenfor linjene.

Hvis du aldri har jobbet med akvareller før, kan dette ta litt praksis. Prøv noen slag på et ark til du forstår hvordan tilsetningen av vann endrer malingen.

Blot akvarell med et papirhåndkle


I de fleste tilfeller vil akvarell blø inn i det omkringliggende stoffet, spesielt hvis du bruker mye vann når du maler.

For å ha mer kontroll over det ferdige utseendet, ta et vått papirhåndkle og blot akvarell rundt stoffet og bland den inn i den omkringliggende hvite før det tørker.

Bland inn en annen farge


Når du har lagt til den letteste fargen rundt hele skyggen, gå tilbake med en annen farge. Bruk samme papirhåndkleteknikk til å blande overflødig farge inn i det omkringliggende stoffet.

Hvis du har problemer med å visualisere det endelige produktet, bland noen farger sammen på akvarellpapir og fullføre fargepaletten på den måten. Men husk, akvareller kan være uforutsigbare i hvordan de drypper eller blander seg på stoff.

Fortsett å legge til nye farger


Denne malte lampeskjermteknikken kan tilpasses, fordi du kan velge hvor mange farger du vil legge til. Jo flere lag du legger til, desto mer dimensjon blir det ferdige resultatet.

Hvis du vil at fargene skal blande seg jevnt sammen, bør du vurdere å pusse en liten del av stoffet med et lag med rent vann før maling.

Gå tilbake og lag mørkere nyanser


Når hele lampeskjermen er dekket med akvarellmaling, gå tilbake med noen mørkere farger. Mal de mørkere nyanser på toppen av den eksisterende malingen og bland den inn i de lysere fargene ved hjelp av vann.

Hvis et område er for mørkt, våt en pensel med rent vann og bruke det til å løfte bort noe av akvarell fra stoffet.

Fortsett lagdeling farger til du er fornøyd med det endelige resultatet


Denne maleriteknikken er veldig avslappende og lett å gå seg vill i. Etter en stund med maling, legg lampeskjermen ned og ta noen skritt tilbake. Undersøk malingen og se om du er fornøyd med resultatet.

Til tider kan det være nyttig å la malingen tørke helt for å se hvordan det ser ut. Hvis malingen tørker og du ser flekker som trenger litt arbeid, gå inn igjen og legg til mer maling på det tidspunktet.

hvordan å male en lampeskjerm
Male lampeskjermer med akvareller er en veldig enkel og tilgivende prosess. Ideen er ikke å male mellom linjene, men å skape en blotted, vakker blanding av farger.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter