Hvordan male et kjøkken

Å male kjøkkenet vil bidra til å bringe en sårt tiltrengt gnist tilbake til det. På noen måter er det å male kjøkkenet et enklere prosjekt enn å male soverom eller stuer fordi mengden veggplass har en tendens til å være begrenset. Det meste av kjøkkenets veggplass domineres av benkeskap, veggskap og ryggsprut. På ulempen trenger det lille området som gjenstår å bli malt vanligvis omfattende rengjøring og forberedelsesarbeid.

Hvordan male et kjøkken

For et umøblert kjøkken, bruk enten en rulle eller en malingssprøyte for veggene. For vindu og dør trim, alltid bruke en børste. For et møblert kjøkken, bruk en rulle på de store strekninger av veggen og en børste for de små strimler, for eksempel mellom backsplash og skapene.

Instruksjoner

Velg en kjøkkenmalingsfarge

Det er viktig å velge kjøkkenmalingsfarger klokt og med forsiktighet siden dette er et rom som får mye oppmerksomhet. De beste kjøkkenfargene har en tendens til å ha en høy visuell innvirkning og justere med ideen om mat og spising.

Velg den beste paintfinishen

Tenk på maling er ferdig som du kan spekteret av farger på en maling fan. I dette tilfellet er imidlertid spekteret ikke farger, men graderinger av glans: matt (flat, ikke-skinnende) i den ene enden og høyglanset (så skinnende at du nesten kan se ansiktet ditt) i den andre enden. Hvilken er den beste malingfinishen for kjøkkenet? Sateng og semi-gloss har en tendens til å være favoritter, mens matt anbefales sjelden fordi det er vanskelig å rengjøre og perler av fuktighet vil forårsake striper.

Bestem området som skal males

Finn ut arealet av veggene dine slik at du vet hvor mye maling å kjøpe. Vanligvis, i et nybyggende kjøkken, vil plassen være blottet for alt annet enn gips. Beregn arealet av hver vegg ved å multiplisere romhøyde (sannsynligvis 8 fot) etter romlengde (variabel). Deretter legger du opp alle vegger for å få totalen.

For en kjøkkenombygging vil kjøkkenet være fullt utstyrt med skap, hvitevarer, gulv og mer. I dette tilfellet har du å gjøre med langt mindre kvadratmeter enn i et tomt rom. Skapene tar opp et flertall av veggrommet. En metode er å forestille seg at det er et tomt rom og kjøpe nok maling til å dekke alle vegger som om det var et tomt rom. Den ekstra malingen kan lagres for de uunngåelige touchups.

Rengjør alle overflater som skal males

Med mindre du har å gjøre med et tomt rom med frisk gips, vil kjøkkenvegger trenge mye rengjøring. Anta at områder over og rundt komfyren, ovnen og tellerne må rengjøres med varmt vann og TSP (tri-natriumfosfat). Dørtrim kan vanligvis dra nytte av TSP-rengjøringen også. Fjern støv og spindelvev fra toppen av baseboards og annen trim med et vakuum og en fuktig klut.

Maske og deksel

For det tomme rommet uten ferdig gulv, maskering og belegg er ikke nødvendig. Malingsdrypp på undergulvet vil bli dekket opp senere av gulvbelegget. Hvis du bruker en malingssprøyte, sørg for å drapere plast over dører til tilstøtende rom for å hindre at malingståken migrerer. For det ferdige rommet, bruk maskeringstape på trimmen før du maler veggene. Legg en lerretdråpeklut på gulvet. Draper store gjenstander som skap, hvitevarer og bord med plastfolie eller med maskeringsfilm.

Påfør Primer

Hvis en overflate allerede er malt og malingen er i god, ren tilstand, vil det sannsynligvis ikke trenge priming. Ummalt gips, bart tre og malte overflater i dårlig stand bør primes. Påfør primeren med valsen på store områder og med børsten på områder for liten til å imøtekomme bredden på valsen.

Rull de store områdene

Bestem hvilke områder som er store nok til å romme valsen. Hell en liten mengde maling i skuffen, suge rulledekselet, og rull deretter ut overflødig. Rull disse store plassene på veggen i et W-mønster, som dekker seksjoner på ca 4 fot med 4 fot. Ta valsen til omtrent en tomme eller to av malerens tape.

Pensle malingen

La malingen tørke i omtrent to timer. Dypp penselen i malingsboksen og male områdene som valsen ikke kunne nå. Unngå drypp ved å bruke malingen minimalt og ved å pusse på igjen. Områder som ble malt for mer enn noen få minutter siden, vil trolig allerede filme over. Så, begrense din re-børsting til områder som bare nylig ble malt.

Påfør flere strøk

Maling farger utdype og nå sitt fulle potensial ved å bli brukt i to eller tre strøk. La malingen tørke i minst et par timer, og rull deretter på nytt og re-børste malingen en gang til.

LihatTutupKomentar