Hvordan rengjøre gips og leddforbindelse (mud)

Hvordan rengjøre gips og leddforbindelse (mud)

Denne veiledningen omhandler to typer gipsrelatert rengjøring: rengjøring av den umalte papiroverflaten på gipsen og rengjøring av tørket gipsleddforbindelse, eller gjørme.

Rengjøring Gips

Gips blir støvete gjennom et oppussingsprosjekt. Siden maleriet kommer sist i de fleste prosjekter, har den uformede, umalte gipsen samlet et fint lag av sagflis, gipsstøv og annet rusk.

Papir liker ikke vann. Dette er ditt viktigste problem med å rense gipsens ytre overflate. Begynn med renserimetoder før du fortsetter til væskebaserte metoder:

  • Vakuum: Rengjør med den brede dysen og/eller børstedysen på butikkvakuumet.
  • Tack Klut: For små områder, bruk en tack klut for å veldig lett tørke av rusk. Men å trykke for hardt vil legge inn voks i gipspapiret, så gå lett.
  • Våt-ren: Fukt en gips svamp og deretter klemme den ut. Svampen vil føles nesten tørr i hånden. Begynn på toppen av gipsen og, med mildt trykk, trekk inn nedadgående slag. Skyll ut og klem svampen ofte. Bytt ut vannet når det begynner å bli skummelt.
  • Merk at denne veiledningen refererer til bar, umalt gips. Hvis du har malt gips, er akryl-latex malingoverflaten noe vannavstøtende. Dermed kan du bruke varmt vann og en ikke-slipende all-purpose renere.

Rengjøring Gips leddforbindelse (gjørme)

Rengjøring av tørket gipsledd, eller gjørme, er vanskelig. Tross alt er gipsgjørme beregnet på lang sikt. Den er designet for å dekke og holde sømmer sikre i mange år.

Unngå messes før de starter


  • Bruk en gips gjørme panne: Bruke en gjørme panne er den enkleste måten å begrense gips gjørme slop.
  • Gå lett med gjørme: Lær å ikke over-bruke gips gjørme. Tross alt, jo mer gjørme du bruker, må du slipe ned senere. Hvis gipsplatene er riktig installert – flatt på knottene og med smale sømmer – trenger du ikke å bruke mye gjørme.
  • Dekkflater: Bruk en lerretsdråpeklut til å dekke overflater som kan bli slurvete på.
  • Rydd opp i løpet av sekunder
  • Ha et papirhåndkle eller fille med deg til enhver tid for å rydde opp i rotet. Ikke la den sitte mer enn noen få sekunder før du tørker opp.


Bruk lunken til varmt vann

For goopy, semi-set gips gjørme, kan du suge verktøy i varmt vann i ca 10 minutter. All-purpose (tørketype) sammensatte er vannløselig, så gjørmen bør lett kaste av. For overflater, lett gni av med en varm, fuktig klut.

Skrap tørket gjørme

Gipsforbindelse som har helt tørket vil ikke suge av. Du kan suge verktøyene dine i flere dager og fortsatt ikke suge det av.

Skraping er din eneste regress. Hvis dette er et gipsverktøy, bruk et annet gipsverktøy eller en kittkniv som skrape. Hvis dette en delikat overflate som et gulv, prøv forsiktig å treffe den tørkede gjørmen med en klut-innpakket hammer eller en gummiklubbe for å bryte den opp. Skrap deretter med et plastredskap.
LihatTutupKomentar