Kan du Paint latex over olje-basert Paint?

Kan du Paint latex over olje-basert Paint?

Olje-basert maling gang styrte verden av interiør maling og belegg, spesielt i høy effektområder som trim arbeid, dører og skap. Likevel med nesten total fase-ut av olje-basert maling i USA i 2005, spørsmålet om du kan male latex over olje-basert maling er enda mer forvirrende. Hvis et hus er gammelt nok, er det uunngåelig at det vil ha olje-basert maling sted; latex maling ble ikke innført før 1940-tallet. Og nyere hus kan ha olje-basert maling, som det ikke er helt forbudt. Det er fortsatt tilgjengelig i Quart størrelser eller mindre, og mange profesjonelle malere favorisere olje over latex for en jevnere, rock-hard finish.

Latex maling kan påføres over olje-basert maling. Så lenge overflaten er fullt kurert, det er ingenting iboende i oljet-baserte maling belegg som utelukker et ekstra lag av latex maling. Forberedelser er viktig. Glossy overflater vil ikke ta et nytt lag med maling godt, så de trenger rengjøring, sliping, og mer rengjøring med en fuktig klut eller en tack klut. Bruk en primer før du setter ned latex. Mens bare tilrådelig for mange maleri prosjekter, en primer er et krav for denne. Hvis du har flere lag med olje-basert maling, bør du vurdere skraping av malingen først.

Selv om latex kan gå over olje-basert maling, er det motsatte ikke anbefalt: olje-basert maling bør ikke påføres over latex maling.

Overflater vanligvis belagt i olje-basert maling

Det er en veldig god grunn til å bruke olje-basert maling. Olje-basert maling er ansett for å være selvutjevnende. Etter børsten leverer malingen, malingen flatt, etterlot null penselmerker, hull, bobler, eller hull. Dørk rammer eller vinduskarmer malt i en olje-basert maling kan være en skjønnhet å se, et museum stykke, glass-glatt og rock-hard.

Nøkkel flater i hjemmet som kan ha olje-basert maling inkluderer dør casing, vindu trim, gulvlister, Crown molding, ildsted mantels, og kjøkken skap. Siden disse er høy effekt overflater utsatt for slitasje og fornedrelse, vil det komme en tid når du trenger å male dem igjen.

En grunn til at olje-basert maling er ikke lenger i favør: flyktige organisk innhold (VOC). Når det tørker, avgir olje-basert maling en rekke VOC som er skadelige for miljøet. På et individuelt nivå, huseiere ofte finne olje-basert maling er rydde opp prosedyrer rotete og stinkende, siden en ånd må brukes, ikke vann.

Slik Paint latex over olje-basert Paint

Bruk latex maling over olje-basert maling har mindre å gjøre med den nedre strøk er olje-basert enn med det faktum at dette er en maling-over-maling prosjekt. Selv når du bruker lignende typer maling, er det vanskelig å oppnå samme vedheft som du ville ved å legge ned maling på primet tre. Som et resultat, er dette prosjektet mest om forberedelser. Når overflaten er tilstrekkelig forberedt, er det en enkel sak å male materialet.

Scuff overflaten for å fjerne glans

Med fint grus sandpapir, scuff ned overflaten av olje-basert maling lag for bedre stickability. Mål for å fjerne overflateglans, eller glans. Glansen er like mye en fiende av maling vedheft som er skitt. Løsne løs maling med en fem-i-ett verktøy eller kitt kniv. Fyll små hull og hull med tre kitt eller tre filler.

Fuktig Clean for å fjerne rusk

Mange lag av støv og smuss kan kompromittere latex maling evne til å stikke. Mens noen latex-over-latex prosjekter kan tillate deg å omgå rengjøring, er dette prosjektet annerledes og krever dyp rensing. Du må bygge tørketid inn i prosjektet hvis du bruker en fuktig klut.

Legg lett tilgjengelig og billig, TSP (Trisodium fosfat) bør legges til vannet for å forbedre Compatible. TSP er tilgjengelig i de fleste hardware og oppussing butikker og enkelt blander med lunkent eller varmt vann. La den fuktige overflaten rengjøres grundig.

Tørr Clean å fjerne siste prikker av støv

Bruk en tack klut til å lett tørke ned overflaten. Tack klut er et billig, enkelt produkt laget av cheesecloth impregnert med bivoks. Dens klebrig overflate er perfekt for støvsuging opp de siste bortkommen møtes av støv. Ikke gni for hardt. Bruk av hardt trykk vil resultere i å forlate voks på overflaten, og dette kan være vanskeligere å fjerne enn skitt.

Male overflaten

Med overflaten helt tørr og ren av skitt, kan du nå male det som du ville noen annen overflate. Bruk en pensel av høy kvalitet for best resultat.
LihatTutupKomentar