Slik installerer du en takvifte

Når utetemperaturen stiger og huset ditt varmes opp, kan du finne deg selv på jakt etter kjølemetoder som er både rimelige og effektive. Dette kan være en vanskelig kombinasjon å finne. Mens vindusenhet ACs dramatisk få ned temperaturer, de også dramatisk øke strømregningen.

Slik installerer du en takvifte

Takvifter har lenge vært brukt som en smart måte å håndtere rom som enten er for varme eller for kalde. I varme måneder trekker viften luft opp til taket, og hindrer varm luft fra å bygge opp nær gulvnivå. I kalde måneder kan takvifter byttes for å rotere i motsatt retning, og skyve varm luft i takhøyde ned nærmere gulvnivå. Best av alt, i motsetning til klimaanlegg, takvifter ikke kjøre energi-sultne kompressorer, så de koster svært lite å operere.

Slik installerer du en takvifte

En takvifte erstatter det eksisterende taklyset som vanligvis ligger i midten av rommet. Hvis du allerede har taklampe, er dette en grei jobb. Du bør være i stand til å jobbe over hodet på en stige i lange perioder, og du bør ha grunnleggende ledningsferdigheter på det nivået som kreves for å installere et taklys.

Prosjektberegninger


 • Arbeidstid: 2 timer
 • Total Tid: 3 timer
 • Ferdighetsnivå: Middels
 • Materialkostnad: $ 50 til $ 400
 • Hva du trenger
 • Utstyr/verktøy
 • 6-fots stige
 • Trådløs drill med Phillips og flat-head driver bits
 • 4-tommers hullsag
 • 7/8-tommers skiftenøkkel
 • Stud finder (stud finder)
 • Spenning tester

Materialer


 • Takviftesett
 • Ettermontering tak vifte spenne
 • 4-tommers rundt takboksdeksel
 • Vernebriller
 • Støvmaske

Instruksjoner

For dette prosjektet trenger du et fungerende taklys. Hvis du ikke har taklampe, er prosjektet mye vanskeligere siden du må kjøre en elektrisk kabel til midten av taket. Hvis det er tilfelle, kan det være nødvendig med hjelp fra en elektriker og kanskje profesjonelt gipsarbeid for å fullføre prosjektet.

Sjekk om tillatelse

Kontakt din lokale bygningsavdeling for å se om det er behov for tillatelse til takvifteinstallasjonen, for den elektriske delen av dette prosjektet, eller for begge oppgavene.

Fjern taklyset

På det elektriske servicepanelet slår du av strømbryteren som styrer strømmen som går til taklyset. Plasser den seks fots stigen under lyset, litt til siden. Fjern skyggen og pærene. Med den trådløse boren fjerner du lysarmaturen, men ikke ledningene ennå. Med spenningstesteren må du dobbeltsjekke at ingen ledninger er levende. Hvis ledningene ikke lever, vri plasttrådmutterne fra trådmuseflettene. Vri musefletter. Sett lysarmaturen til side.

Installere en viftespenne

En takviftespenne lar deg montere en elektrisk boks mellom to takbjelker uten å måtte få tilgang til loftet. Når du kjøper denne varen, må du kontrollere at den kalles enten en ettermontering, gammelt arbeid eller ombygd viftestøtte. Noen av disse vilkårene indikerer at loftet tilgang er ikke nødvendig.

Med stud finder, finne et sted like sentrert mellom to studs og ca 6 inches fra eksisterende takboks. Iført øyebeskyttelse og støvmaske, kutt et hull på det stedet med 4-tommers hullsag. Nå inn i hullet og fjerne takområdet over gips av isolasjon og rusk. Sett først den separate spennedelen inn i hullet, med beina berører toppen av taket gips. Snu deretter støtten for hånd til støtten forlenger og passer godt mellom de to bjelkene. Du må kanskje bruke en skiftenøkkel for den siste svingen for å sette støtten fast mellom bjelkene.

Fjern den elektriske ledningen fra den gamle takboksen og trekk den gjennom det nye hullet. Sett ledningen inn i den ettermonteringskts medfølgende boksen gjennom et av utslagshullene i esken. Fest boksen til støtten med den medfølgende maskinvaren.

Dekk den gamle boksen

Med alle ledningene fjernet fra den gamle boksen, monter du 4-tommers rund dekkplate over esken. Disse platene er vanligvis hvite, men de kan males, hvis du ønsker det.

Alternativt, hvis den gamle boksen er utelukkende støttet av gips, kan du være i stand til å fjerne den og lappe opp hullet. Hvis den gamle boksen er spikret til siden av en bjelke, er det vanskelig å fjerne uten å fjerne en stor del av gips; i dette tilfellet, la boksen stå på plass og dekk den med en tallerken.

Montere monteringsbraketten

Nesten alle takvifter installeres i to trinn: Først installeres en monteringsbrakett på den elektriske boksen, så blir hoveddelen av takviften skjøvet på plass i monteringsbraketten. Dette eliminerer behovet for å holde en tung takviftemotorenhet over hodet samtidig som den prøver å skru den på plass. Monteringsbraketten kan være forfestet til kalesjen (det dekorative dekselet). I så fall løsner du braketten fra kalesjen, med mindre annet er anvist av instruksjonene. Skru monteringsbraketten inn i den elektriske boksen med de medfølgende skruene. Pass på at strømledningene (ledningene som tidligere driver taklyset) passerer gjennom den tiltenkte åpningen i monteringsbraketten.

Fest viftekalesjen til viftemotorenheten

Skyv viftekalesjen på viftemotorenheten. Siden dette er en ring, må dette gjøres før viftemotorenheten er festet til den elektriske boksen.

Fest viftemotorenheten til monteringsbraketten

Stå på den seks fots stigen og med hjelp, skyv viftemotorenheten inn i monteringsbraketten til den settes. Bruk den medfølgende maskinvaren til å sikre viftemotorenheten. La viftebladene stå uten festet for nå.

Foreta elektriske tilkoblinger

Se takviftens instruksjoner for ledningsnett detaljer som er spesifikke for viften din. Lei en elektriker på dette punktet hvis du føler deg ukomfortabel med denne prosedyren. Utsett ledningender med en wire stripper og vri dem sammen med ledningen nøtter vanligvis inkludert i taket fan kits.

Fest viftekalesjen

Skyv viften oppover og skru den på plass med de dekorative skruene fra settet.

Fest takviftebladene

Takviftebladene kan komme i to deler: en brakett og bladet. Braketten er metalldelen som fester bladet til viftemotorenheten. Fest bladet til braketten, og fest deretter begge til takviften. Vær presis med dette trinnet, siden eventuelle avvik kan føre til at viftebladene vinker.

Fest lyspærer og skygge

Hvis takviften har en lyskomponent, må du avslutte installasjonen ved å legge til lyspærene og lysskyggen.

Test montering av takvifte
Slå på strømbryteren igjen. Gå tilbake til takviften og test den.

LihatTutupKomentar