Slik Paint gulvlister

Slik Paint gulvlister

Maleri interiør trim som vindu eller dør casing og kronen molding nesten alltid garanterer at rommet vil se friskere og penere. Den samme ideen gjelder for gulvlister. Maleri din gulvlister er en av de beste remodeling prosjektene du kan gjøre for et rom, og det tar bare en dag eller to. Malt gulvlister vil hjelpe plassen gnisten som ingenting annet.

Verktøy og rekvisita du trenger


 • Latex maling
 • Primer
 • Painter ' s tape
 • Maskeringsfilm
 • Kvalitet pensel (en vinklet sash pensel, 1 til 2 inches bredt, er best)
 • Drop klut
 • Trisodium fosfat (TSP)
 • Bøtte med vann
 • Svamp
 • Utility kniv

Mens du kan bruke enten latex eller olje-basert maling for gulvlister, latex (vannbasert) maling er mye lettere å rydde opp. Du kan velge mellom flere ulike glans nivåer for enten latex eller olje-basert maling, men en maling med en litt blank finish er generelt anbefalt for gulvlister, siden det er mer motstandsdyktig mot slitasje og er mer vaskbare enn en flat lakk finish. En semi-glans eller høyglanset maling er vanligvis det beste valget for gulvlister.

Instruksjoner

Bestem om du vil fjerne gulvlister


Maleri gulvlister på plass mens de fortsatt er festet til veggene kommer med en rekke relaterte oppgaver: taping, maskering, anvendelse av en dråpe klut, og svært forsiktig maleri for å unngå å få maling på veggen. De fleste maling gulvlister med dem på plass på veggene, men det noen tilfeller, er det lettere bare å fjerne gulvlister slik at du kan male dem i et eget sted.


 • Med nye boliger eller boliger som ikke har blitt grundig ombygd gjennom årene, kan fjerning være så enkelt som nysgjerrige på gulvlister av med en tynn snuse bar og fingrene. Faktisk, selskaper som sand tregulv vanligvis vil fjerne og erstatte gulvlister som en selvfølge. I mange tilfeller er det en enkel jobb å gjøre og fører til et mye bedre utseende sluttresultat.
 • Hvis gulvplatene ennå ikke er installert, bør du alltid male bunnplatene før installasjon. Mindre skade vil skje under installasjonen, men dette er forventet. Med det meste av maleriet allerede gjort, trenger du bare å gjøre en liten mengde av touch-up etter installasjon av gulvlister.


Men med eldre boliger som har mange lag med maling dekker vegg-til-bunn-ledd, fjerne gulvlister kan forårsake skade på veggen som er vanskelig å reparere. Den bunnplate maling vil rive oppover, tar med seg vegg maling og eller. Hvis du velger å fjerne gamle gulvlister, scoring sammen at sømmene med en verktøyet kniv kan redusere skade som du snuse på gulvlister gratis.

For vårt formål antar vi at du maler de gulvlister på plass, uten å fjerne dem.

Rengjør tidligere Painted gulvlister

Ingen steder er det mer kritisk å rengjøre overflaten før maling enn med tidligere malte gulvlister (åpen pore tregulv lister bør ikke rengjøres med vann). Skitt og skitt samle på bunnen av veggene, noe som gjør dette til en av de mest skitne delene av hjemmet. Hvis du er uvillig til rengjøring før maling, gulvlister er et område hvor du bør gjøre et unntak.

Bland TSP henhold til produktet instruksjoner, og tørk ned gulvlister med svamp. TSP er en ikke-giftig pulver som produserer en mild, men effektiv rengjøringsmiddel når den blandes med vann. Pass på å rengjøre toppen av bunnplatene spesielt, som støv naturlig samler på horisontale overflater.

Mask vegger og gulv

Bruk Low-Stick maleren ' s tape for å maskere den nedre kanten av veggen, rett over bunnplatene, samt krysset mellom gulvet og gulvlister. Selv om maskering er tidkrevende, vil det resultere i en raskere og renere maling jobb. Maskering garanterer ikke perfekte resultater, skjønt; du må fortsatt være forsiktig når du påfører maling, fordi overdreven pytt på gulv-side maskeringstape vil det vanskelig å fjerne tapen etter at malingen tørker.

For ekstra beskyttelse i det bunnplate-til-vegg-området, kan du bruke maskeringsfilm for å sikre at bunnplate malingen ikke splatter på veggen. Kjør maskeringstape kanten av filmen langs vegg-til-gulv-krysset, og deretter spre filmen oppover. Filmen vil holde seg til veggen på egen hånd på grunn av statisk elektrisitet. Hvis du er en forsiktig maler, kan en enkel linje av maleren tape som dekker veggen langs bunnplaten tilbyr all den beskyttelsen du trenger.

 • Noen malere foretrekker å  "Frihånd " når male gulvlister-maleri uten nytte av maskering. Den cut-in maleteknikk (maleri uten maskering av overflater) er vanskelig nok på tilgjengelig dør og vindu trim, men langt vanskeligere på gulvlister på grunn av deres plassering. Det er veldig lett å maskere av gulvlister på grunn av at flat horisontal vegg overflate.
 • Patch huljern og spiker depresjoner
 • Før du trekker ut malingen, patch og fylle de store dings og hull som utviklet seg over tid, ved hjelp av tre filler. Store spiker depresjoner bør fylles, mens bittesmå, kan finne depresjoner stå uten fylling. Hvis en Brad spikerpistolen ble brukt og vasken dybden var perfekt kalibrert, kan du finne det lettere bare å male over de små hullene. Men hvis gulvplatene er spikret for hånd med finish negler, bør du fylle disse hullene med tre filler.

Prime den gulvlister

Gulvlister som ikke har fabrikk-anvendt primer og har en rå tre overflate bør være primet. Tidligere primet eller malt gulvlister kan også dra nytte av en primer frakk, men dette er ikke alltid nødvendig hvis den rene overflaten er i god stand. Bland primer grundig. Legg penselen med maling, og bruk på bunnplatene med horisontale streker. Unngå overbelastning børsten, da dette kan skape drypper og kjører.

Den beste maleriet teknikken er å holde børsten mellom tommelen og pekefingeren, som du ville en penn, og trekke børsten horisontalt med tips av bust litt deprimert mot bunnplaten. Legg penselen med maling til om lag en tredjedel av bust lengden. Lange, langsomme slag av børsten fungerer best. Som du avanserer langs bunnplate, prøv å  "holde en våt kant "-Maleri tilbake over kantene av tidligere malte områder før malingen tørker. Dette bidrar til å forhindre runde merker.

Male gulvlister

Hvis din kan av maling har sittet i mer enn noen få dager, kan det være lurt å ta det med til malingen butikken for å ha den fersk rystet. Eller rør den grundig etter åpning av kan. Sett kan lokket godt vekk fra arbeidsområdet.

Som med grunning, være svært økonomisk om lasting av pensel med maling-dypp børsten til ikke mer enn en tredjedel av lengden på bust. For første strøk, bruker mindre maling enn du tror du kan trenge. Tegn pensel i lange strøk langs lengden av bunnplatene. Når du overlapper strøkene, kan du prøve å  "holde en våt kant " for å unngå runde merker.

Etter første strøk, la bunnplatene tørke i minst en hel dag. Etter at malingen har kurert, Påfør en andre strøk. Med høyglanset maling, noen malere liker å lett scuff den malte overflaten med fint sandpapir før påføring av andre strøk. Dette gir den blanke overflaten noen  "tann " som hjelper andre strøk følge.

Vent til malingen tørke før du fjerner maleren tape.

Rydd opp verktøy

Bruk såpe og vann for å rengjøre børsten grundig. En kvalitet pensel kan vare i årevis med riktig pleie.
LihatTutupKomentar