Hvordan finne en god rørlegger

Enten du er en hyppig DIY-er eller foretrekker hands-off tilnærming, på et tidspunkt, hver huseier må ansette en profesjonell for å håndtere eller bistå med reparasjoner. For mange av oss kommer den tiden når et rørleggerproblem oppstår. Rørleggersystemet i hjemmet ditt er komplekst.

Hvordan finne en god rørlegger

Hvis det ikke fungerer som det skal, risikerer du å være uten rent vann eller skape problemer med vannskader. Ha en stor rørlegger på vakt er viktig. Så la oss snakke om hvor du finner en, og hvilke spørsmål du skal stille når du gjør.

Første ting først

Hva slags rørlegger trenger du? Ikke alle rørleggere er skapt like – mange spesialiserer seg på en bestemt type prosjekt. Noen baserer sin virksomhet på tjenestesamtaler (tror snaking et avløp eller unclogging et toalett) mens andre foretrekker å installere nye vvs som du trenger i en ombygging jobb. I nesten alle stater krever rørleggere en spesiallisens og har forskjellige betegnelser basert på deres mengde erfaring. Master rørleggere og reisemann rørleggere har mest erfaring. Det er mest vanlig for mesterrørleggere å eie virksomheten, mens reisefolk vanligvis jobber i bransjen. Sørg for å se etter riktig type rørlegger for prosjektet.

Hva har gode rørleggere til felles?

Mens rørleggere varierer etter spesialitet og erfaring, har de fleste gode håndverkere et par ting til felles.

Lisens og forsikring: Å være riktig lisensiert og forsikret beskytter både huseier og rørleggere virksomhet. En rørlegger som er alvorlig om levetiden til sin virksomhet vil sørge for å operere bare mens riktig lisensiert og fullt forsikret. Se etter minimum $ 500.000 i ansvarsforsikring og en oppdatert arbeidsarbeiders comp-politikk. Det er visse beskyttelser innebygd i standard huseier politikk, men du ønsker ikke å være i en situasjon der du er eneansvarlig for jobbområdet hendelser fordi rørleggeren ikke har riktig forsikring. Be om forsikringssertifikater, og ring byrået for å bekrefte at polisene håndheves. Ditt statlige nettsted vil ha informasjon om hvorvidt din potensielle rørlegger er lisensiert.

Garanti: Gode håndverkere er stolte av sitt arbeid og vil stå bak det. Rørleggeren din bør være kjent med hva produsentens garanti er på alt de installerer, og bør sikkerhetskopiere den med en ekstra utførelsesgaranti. Utførelsesgarantien vil variere etter prosjekt.

Referanser: Spør din potensielle rørlegger om referanser fra nylige prosjekter. Selvfølgelig vil de gi deg navnene på kunder som elsker dem, men du bør fortsatt ringe. Still disse spørsmålene: Hva slags prosjekt gjorde rørlegger X gjøre for deg? Kommuniserte selskapet som forventet? Vil du ansette rørlegger X igjen? Svarene på disse spørsmålene vil gi deg en god ide om du jobber med et profesjonelt selskap som verdsetter virksomheten din.

Forening eller samfunnsengasjement: Dette blir ofte oversett, men viktig. Små bedrifter trenger støtte fra sine lokalsamfunn for å overleve på lang sikt. Se etter selskaper som er medlemmer av bransjeforeninger, for eksempel NAHB (National Association of Home Builders), NKBA (National Kitchen & Bath Association), eller ICC (International Code Council) eller Fellesskapsgrupper som din lokale BBB eller Chambers of Commerce, sponsing skolearrangementer, små ligalag og samfunnet fundraisers er også et godt tegn. Når en bedrift investerer i samfunnet, de er mer sannsynlig å ha tjent sitt rykte gjennom hardt arbeid, i stedet for å kjøpe det gjennom glatt reklame.

Myke ferdigheter: Var de høflige på telefonen og personlig? Respekterte de hjemmet ditt, tok av seg skoene og parkerte på riktig sted? Hvis de tar seg tid til å ta hensyn til de små detaljene i dine første interaksjoner, kan du satse som vil bære gjennom arbeidet du ansetter dem til å gjøre.

De beste stedene å se på

Alt du kan trenge er bare et raskt internettsøk unna, ikke sant? Men selskapene som dukker opp på toppen er ikke alltid de beste – de er bare kunnskapsrike digitale markedsførere. Et selskap kan sikkert være flott en digital markedsføring og på vvs.

Den aller beste måten å finne en god rørlegger er å få en personlig henvisning fra familie og venner som du stoler på. Nesten like bra er et nabolag Facebook-side eller Nextdoor gruppe. Online henvisning kilder som HomeAdvisor kan også være verdifull, bare husk at du må bekrefte deres vetting prosessen og bruke litt mer forsiktighet. Endelig kan utskriftsannonser eller TV-annonser sikkert gjøre deg oppmerksom på et selskap, men et stort annonseringsbudsjett er ikke alltid et tegn på kvalitet, og disse annonsedollarene må komme fra et sted, så prisene er mest sannsynlig litt høyere enn en entreprenør hvis virksomhet kommer bare fra muntlighenvisninger.
LihatTutupKomentar