Hvordan fylle skruhull i Gips

Hull i gips kommer i to former: gips skrue fordypninger (divots) som oppstår når gips er i utgangspunktet festet til studs; og faktiske hull, for eksempel de som oppstår når veggankere eller skruer brukes til å feste skap eller veggtepper. Under installasjonen bør gipsskruene ideelt sett synke like under overflaten av papiret, uten å rive den. Dette etterlater en liten divot som må fylles før veggen kan males. Andre hull oppstår når veggankere eller skruer brukes til å forankre skap, hyller eller bilder til vegger; når disse skruene er fjernet, sitter du igjen med hull som trenger gjennom gipspanelene.

Hvordan fylle skruhull i Gips

Enten type hull kan lett fylles med vanlig gips felles sammensatte.

Inspiser og trim ansiktspapiret

Hvis noe av ansiktspapiret på gipspuckere utover, må dette trimmes før du dekker hullene med fellesforbindelse. Du kan ikke bare smøre felles forbindelser over disse områdene - hullet må være konkav for å være jevnt dekket. Dette oppstår vanligvis når skruer eller veggankere ekstraheres fra veggen, men det oppstår også noen ganger når gipsskruer kjøres for langt under installasjonen, bryter papiret og forårsaker at det pucker utover.

Små profiler i ansiktspapiret kan noen ganger tvinges innover ved å trykke dem med håndtaket på en skrutrekker eller gipstapekniv. Hvis dette ikke virker, bruk en verktøykniv til å skjære gjennom papiret rundt puckeren, og skrell deretter bort papiret og nok gips slik at hullet er helt konkav til veggflaten. Hvis du børster hånden over området, vil du fortelle deg om det er noen ytre puckers igjen.

Last gipskniven

Dypp enden av en gipskniv i leddforbindelsen (gjørme), en prosess kjent som smøring. Ideelt sett bør kniven ha en liten mengde sammensatte langs den ene flate siden av bladet på forkanten. Unngå å overbelaste kniven, da dette bare fører til et rot.

Bruk eventuelt et butikkhåndkle eller et papirhåndkle for å tørke av overflødig gjørme, spesielt fra sidekantene på gipskniven. Det er ikke nødvendig å få baksiden og sidene av kniven helt ren – bare fjern eventuell hengende gjørme som kan falle av eller smøre.

Tips
For denne typen liten reparasjon er en liten beholder med forhåndsblandet leddforbindelse mye mer praktisk enn å blande en batch av pulverisert leddforbindelse.

På svært små skruehull kan en vanlig kittkniv erstatte en gipskniv for påføring av leddforbindelse.

Påfør første pass

Hold kniven i en vinkel mot gipsmed den gjørmete siden mot veggen, trykk den fremre kanten av kniven mot veggen og trekk den over hullet. Det fleksible knivbladet skal bøyeseg litt når du tegner kniven.

Kontroller at hullet er fylt flatt med fellesforbindelse. Hvis du merker noen innrykk, fyll dem umiddelbart med en oppfølgingspass av kniven. På dette punktet, ikke bekymre deg for å få overflaten helt flat.

Umiddelbart gjøre et andre slag over hullet med gips kniv, denne vinkelrett (ved 90 grader) til ditt første slag. Hensikten med dette slaget er å flate ut skjøteforbindelsen slik at den er perfekt i flukt med veggoverflaten. Bruk kanten av kniven til å skrape av overflødig gjørme. Ikke gjør gjentatte passeringer av kniven, da dette kan trekke felles sammensatte fra hullet.

La skjøteforbindelsen tørke helt; med små hull, tar dette vanligvis mindre enn en time.

Påfør en annen frakk

Leddforbindelsen krymper litt når den tørker, så du må vanligvis bruke et annet lag med gjørme. Dette gjelder spesielt hvis hullet er noe stort, når sprekker ofte kan vises i fellesforbindelsen som det tørker.

Når den første påføringen er helt tørr, påfør mer leddforbindelse på kniven og påfør en tynn andre strøk over hullet. Dette løser nesten alltid groper og depresjoner. La denne andre jakken tørke helt.

Lett sand (om nødvendig)

Når den andre jakken er helt tørr, kjør hånden over det lappede området. Hvis det føles grovt, bruk deretter fint sandpapir for å slipe området lett og ta det i flukt med den omkringliggende gipsen. Pass på at du ikke sand så aggressivt at du skader ansiktspapiret.

Tips:

Når du skruehull i teksturert gips, må du følge opp ved å re-teksturere. Bokser med spray-on tekstur er tilgjengelig som lar deg spot-tekstur deler av veggen.
På svært små hull kan du bruke et lignende produkt som ofte kalles spackle. Som felles forbindelse, er spackle laget av en gipsbase. Fordi det er lettere i vekt og luftigere, tørker spackle raskere enn fellesforbindelse. Det anbefales imidlertid ikke for større hull.
Hull større enn ca 1 tomme i diameter krever en slags backing materiale før dekker med felles sammensatte. En enkel måte å gjøre dette på er å dekke hullet med selvklebende glassfiberfellestape før du avslutter med fellesforbindelse.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter