Slik installerer du crown molding på skap

En måte å gi veggskap en ferdig, polert touch er ved å installere krone støping langs den øverste kanten. Crown molding bidrar til å eliminere det mørke utseendet på åpne soffits på veggskap og gir dem en fin snekring utseende, selv om du bare har nybegynner snekker ferdigheter.

Hvordan fungerer dette?

Kronen molding er ikke spikret direkte til veggskap. Trikset som gjør dette prosjektet så enkelt er med tillegg av tre spikre strimler på toppen av veggskapene. Disse stripene hjelper deg nøyaktig å plassere kronen molding og gi et sted å spikre på annet enn kabinettet ansiktet. Fordi stripene er trappet tilbake, vil kronen molding dekke dem, noe som gjør dem usynlige.

Slik installerer du crown molding på skap

Sikkerhetshensyn

Fordi veggskap går parallelt med lavere baseskap, kan fristelsen være å bruke benkeplaten på baseskapene som en stige. Motstå fristelsen. For de fleste gjør-det-yourselfers, benkeplater er for høy til å bruke for dette arbeidet. Ikke bare det, benkeplater er glatte, og du risikerer å skade dem ved å stå på dem. Bruk en stige for dette prosjektet.

Instruksjoner

Mål neglestrimler
Med målebåndet måler du bredden og dybden på veggskapene. Begge målingene er nødvendige fordi kronen molding vil vikle rundt skapene. Deretter totalt de to tallene. For eksempel, for en standard 36-tommers bred veggskap med en dybde på 12 inches, vil det totale tallet være 60 inches. Totalen består av en frontbredde på 36 inches, en venstre dybde på 12 inches, og en høyre dybde på 12 inches.

Mål kronen molding nedre kant
For det slankeste utseendet vil den nederste kanten av kronestøpingen være i flukt med forsiden av skapene. Dette betyr at spikrestrimler må trappes tilbake på alle sider av tykkelsen på den nedre kanten av kronen molding. Med målebåndet måler du denne tykkelsen. For mange populære krone støpeprofiler, er denne tykkelsen ca 1/8-tommers.

Kutt neglestripene
Klipp spikrestrimler til kabinettets omkretsstørrelse, minus tykkelsen på kronen molding nedre kant. Så, hvis kronen molding lavere kant tykkelse er 1/8-tommers, ville du ha:

Front stripe

Frontstripen bør være så lang som bredden på kabinettet, minus 1/8-tommers på hver ende for en total subtraksjon på 1/4-tommers. Så, for et skap som er 36 inches bred, vil frontstripen måle 35 3 / 4 inches.

Side Strimler

Lengden på hver sidestripe bør ankommet ved å starte med veggskapdybden (vanligvis 12 tommer) og trekke fra:


  • 1 1/2-tommers faktisk, ikke nominell, bredden på frontstripen
  • 1/8-tommers tilbakeslag pålagt av frontstripen
  • 1/8-tommers ekspansjonsgap mellom kjøkkenveggen og enden av stripen

Så, for en 12-tommers dyp veggskap, lengden på hver side stripe ville være 10 1 / 4 inches.

Plasser neglestripene

Legg den fremre spikerstripen på toppen av skapet og sett den tilbake ved tykkelsen på kronen molding nedre kant. Med dette eksemplet, det ville være en 1/8-tommers gap. Midtstill stripen slik at det er et mellomrom på 1/8-tommers på hver side. Gjenta for de to sidestripene, og sett hver stripe tilbake med 1/8-tommers. Det kan være nyttig å etablere disse set-backs med kronen molding seg selv i stedet for å stole på et målebånd.

Mål og kutt kronen molding foran delen

Mål og merk den fremre delen av kronestøping til skapbredden. Sett mitersagen i et 45-graders vinkelsnitt. Plasser kronen molding slik at den hviler opp-ned og i en 45-graders vinkel mot saggjerdet. Klipp på ett merke, og flytt deretter støpingen sammen til neste merke. Plasser sagen til motsatt 45-graders vinkelkutt og gjør det andre kuttet.

Fest crown molding foran delen

Hold den molding foran delen mot foran spikre stripe. Kontroller at den er nøyaktig plassert. Med spikerpistolen, kjør flere negler gjennom den nedre kanten av kronen molding og inn i spikre stripe. På dette punktet kan kronestøpingen henge litt, men dette vil bli korrigert når du legger til sideseksjonene.

Mål og kutt kronen molding sideseksjoner

De to sidedelene av kronestøping trenger bare vinkelkutt på den ene siden; den andre siden kan være en rett 90-graders kutt. For den venstre delen av kronestøping, gjør en 45-graders på den ene siden for å utfylle den fremre kronestøpingens 45-graders venstre side. Gjenta dette for høyre side.

Akkurat som du forlot en ekspansjonsgap mellom siden spikre strimler og veggen, gjør det samme for siden krone molding seksjoner. Pass på at du forlater om en 1/8-tommers gap i stedet for å ha kronen molding berøre veggen.

Fest crown molding sideseksjoner

For dette trinnet hjelper det å ha en assistent heve den fremre delen av krone støping slik at den er i en 45-graders vinkelposisjon. Plasser den venstre delen av kronen molding mot venstre spikre stripe. Pass på at de to 45-graders vinkelen blusset deler av kronestøping perfekt møtes. Med en hånd fast holder det vinklede krysset, spiker side kronen molding delen på plass.

Match hjørnene

Kjør en brad gjennom ett bord til tilstøtende en for å hjelpe dem å holde sammen. Gjenta for høyre side.

Male og fullføre kronen molding

Før maling, dekke skapene med arkplast eller maskeringsfilm og fest den med malerens tape. Avhengig av størrelsen på neglehullene, kan det være lurt å fylle dem med trekitt eller la dem stå ufylt. Interiør maling kan ofte tilstrekkelig fylle de små hullene produsert av elektriske spiker våpen. Coat med minst to lag med maling. La malingen kurere i minst fire timer før du fjerner plasten. Hvis du arbeider med uprimet krone støping, må du først bruke to strøk primer før maling.

Tips for å installere crown molding på skap


  1. Nøyaktig plassere tre spikre strimler langs toppen av skapene. Hvis du plasserer stripene for langt frem eller bakover, vil en smal, men synlig linje mar utseendet.
  2. Pass på å bruke en elektrisk spikerpistol. Ikke bare lar dette verdifulle verktøyet deg skyte tynne brad negler og unngå å dele skapene dine, men det kan også nå inn i lave soffit områder hvor det kan være vanskelig å svinge en hammer.
  3. Når du kjøper en-til-to trelast for spikre strimler, unngå furring strimler som de har grove kanter. I stedet velger du gran, furu, gran eller et annet bartre med gode, rette kanter.
  4. Trelim er verdifullt i å sikre kronestøping til spikrestrimler. Når du har kuttet alle brikkene og tørr-fit dem for nøyaktighet, kjøre en tynn perle av tre lim langs krysset mellom molding og stripen. Vær forsiktig så du ikke drypper lim på skapene.


LihatTutupKomentar