Slik kjører og synker gipsskruer

En viktig komponent i hengende gips driver gipsskruene og senker hodene under overflaten – men ikke for langt under.

Profesjonelle gipsinstallatører bruker ofte gipsskruepistoler. Hvis du installerer gips i mer enn et par rom, leie en skruepistol kan være det beste alternativet. Gipsskruekanonene kan forhåndsinnstilt til å synke skruer på den perfekte dybden.

Slik kjører og synker gipsskruer

Men de fleste huseiere velger å bruke et verktøy som de kanskje allerede har på hånden: en trådløs drill. Trådløse bor er perfekte for hengende gips i begrenset skala.

Den perfekt senket gipsskruen

Målet er å feste gipsarket til knottene. Likevel, i motsetning til en skrue drevet inn i tre, dypere er vanligvis ikke bedre.  Du må treffe et visst søtt sted av dybde: dyp, men ikke for dypt.


  • Like under papiret: Du vil kjøre gipsskruen under overflaten av det ytre papirbelegget. Du vil opprette en dimple i papiret. Høyere enn papiroverflaten vil gjøre det vanskelig, om ikke umulig, å bruke gipsforbindelsen og fullføre veggene.
  • Men ikke for langt: Skulle du kjøre skruen for langt, vil skruehodet helt punktere papiret og ende opp i gipsdelen av gipsen. Dette betyr at skruen ikke holder gipsen til hingsten på riktig måte. Den skjebnesvangre "pop" du hører når hodet trekker gjennom papiret betyr at du må kjøre en annen skrue i nærheten.
  • Det er borkroneutvidelser du kan kjøpe som hjelper med å synke gipsskruer. Men disse verktøyene har en tendens til å være hit-or-miss, og det er vanligvis best å gjøre dette manuelt.


Nyttige tips

Her er nyttige tips å huske for å kjøre gipsskruene for å skape en god dimple i papiret.


  • Velg grove skruer: Grovtrådskruer er riktig skrue for å bite i tre. Finere gjengeskruer er laget for metall. Grove skruer biter aggressivt inn i treet, noe som reduserer den fysiske innsatsen ved å skyve med boret.
  • Velg skruer som er riktig lengde: Kortere skruer kan virke som en bedre idé, men ikke slik. Korte skruer vil knapt nå treet og begynne å bite inn, og det er allerede på tide å stoppe. Lengre skruer vil etablere en konsekvent inntrekkshastighet slik at du bedre kan forutsi når du skal stoppe.  Gipsskruer som er enten 1 1/4" eller 1 5/8" fungerer bra for halv-tommers gips.
  • Oppkvikkende reduserer stripping: Oppkvning av kroppen din skaper trykk mellom boret og skruen. Uten nok trykk vil biten strippe skruehodet når det kommer lenger inn i treet. Du spenne ved å hvile baksiden av boret mot kroppen din. Eller du kan gripe baksiden av arbeidsområdet med fri hånd og trekke boret mot gipsen. Uansett hva du gjør, jo mer trykk du kan skape, jo bedre kontroll vil du ha når skruehodet når papiret. Hvis boret har et håndtak, fester du det for bedre grep.
  • Se i en vinkel: Visning av boreoperasjonen fra en høy vinkel sikrer at du bedre ser når dimple begynner å danne. Derimot, hvis du skulle se den bak boret, ville det være vanskelig å skjelne når skruen begynner å synke inn i papiret.
  • Bruk lys til din fordel: Plasser et arbeidslys på siden av gipsen.  Dette vil skape skygger på brettet og gjøre det svært tydelig når skruen begynner å dimme.
  • Langsom, konsekvent hastighet vinner spillet: Det beste alternativet, hvis du kan gjøre det, er å bore hele veien og synke skruehodet uten å stoppe boret. Så snart du stopper øvelsen, mister du fart. Skulle du måtte stoppe, ingen frykt. Bare sørg for at førerbittet er festet på skruehodet, gi boret litt trykk, og begynn sakte å skru igjen.
  • Juster dreiemoment: Dreiemoment er en av disse funksjonene som finnes på alle trådløse øvelser, og en som ofte ignoreres. Likevel kan det hjelpe enormt når du henger gips. Skru ned dreiemomentet til sitt laveste nivå.

Related Posts

Post a Comment

Subscribe Our Newsletter